Zeytinin Faydaları

Yazar: hakanyıldırım Kategori: Zeytin Hakkında Yazılış Tarihi: 2013-03-09 Görüntüleme: 2460 Yorum: 0

Katı ve sıvı yağların kullanımı çevreleyen drama sendromuna rağmen, bunlar dengeli bir beslenme planının önemli bir parçasıdır.

Kolesterol ve Kalp Sağlığı

Katı ve sıvı yağların kullanımı çevreleyen drama sendromuna rağmen, bunlar dengeli bir beslenme planının önemli bir parçasıdır. İşin anahtarı akıllıca yağ seçmektir. Zeytinyağı sağlıklı yağ türlerinden biridir. Zeytinyağı tekli doymamış yağ LDL (kötü) kolesterol kontrolü, HDL (iyi) ve kolesterolü yükseltme göstermiştir. Bu potansiyel olarak kalp hastalığı riskini azaltabilirsiniz.

Eğer yemek sindirimi zamanında doğal olarak vücut tarafından üretilen serbest radikaller hücrelere zarar verebilir. Toz, duman, sigara dumanı ve böcek ilaçları gibi çevresel faktörler serbest radikaller olarak zarar görmenizi sağlar. Zeytinyağının içerdiği antioksidanlar defetmek ve serbest radikallerin neden oldugu hasarı  tamir etmeye yardımcı olabilir.

Zeytinyağın’dan en iyi kalp-sağlığı sonuçlarını  elde etmek için, ABD Gıda ve İlaç İdaresi günde iki çorba kaşığı zeytinyağı yemenizi önerir. Bu yüzden en iyi şefler örnekleri takip ederek ve en sevdiğiniz gıdalar içinde kullanarak bu miktarda  almanızı sağlarlar.

Cilt ve Saç

Zeytinyağının içerdiği antioksidanlardan  kalp daha fazla yararlanabilir.Bu madde hücre yıkımını önler,yaşlanma belirtileri ile savaşır ve daha genç bir görünüm verir.Topikal olarak uygulandığında, zeytinyağı nemlendirir ve kuru cildi yumuşatır.Ürün doğal olduğu için,yan etkileri yok denecek kadar azdır.

Ticari cilt bakım ürünlerinin bir çoğunda ki sorun nemlendirici maddeler cilde nüfuz kalmamasıdır. Sızma zeytinyağı yüzde 80 oleik asit oluşturmaktadır . Bu madde kolayca cilde nüfuz eder,ciltde oluşan hasarı  iyileştirir, kırışıklıkları azaltmak ve dokusunu geliştirmek için olanak sağlar .

Kuru , kırılgan ve dökülen saçlar ile mücadele için bir miktar  zeytinyağı kullanabiliriz.Zeytinyağı saç kremi yerine saçı daha rahat  hale getirmek için silikon maddeler içeren ürünler yerine kullanılabiliriz. Sülfatlar içeren şampuanlar saçlarınızı kuru ve cansız gösterirler bunların yerinede zeytinyağı kullanarak saçlarımızın daha canlı ve daha parlak görünmesini sağlayabiliriz . Normal ticari ürünler yerine zeytinyağı kullanarak saçı nemlendirir ve sağlıklı bir parlaklık verilebilir .

Zeytinyağı sadece şahane yemekler yapmak  için değil. İyi bir diyet ile birleştirildiğinde , bu yağın antioksidan özellikleri kolesterol düzeyleri ve kalp sağlığı üzerinde olumlu bir etkisi olur ve bu belgelenmiştir. Buna ek olarak , düzenli güzellik rejiminin bir parçası olarak cilt ve saç sağlığını iyileştirebilir.

Hakan YILDIRIM

Etiket Bulutu: zeytinin faydalari

Yorum Yaz

Güvenlik Anahtarı