Yaşam Öyküsü : Bin Yıllık Zeytin Ağaçları

Yazar: hakanyıldırım Kategori: Zeytin Hakkında Yazılış Tarihi: 2013-03-09 Görüntüleme: 1204 Yorum: 0

Oliflix için run-of-the-mill zeytinyağı şirketi değildir. Aslında, değirmen hikayesi burada başlıyor:...

Oliflix için run-of-the-mill zeytinyağı şirketi değildir. Aslında, değirmen hikayesi burada başlıyor:  Bu İspanya'nın Katalonya bölgesinde yapılan 350 yıllık değirmendir. 17. yüzyılda yerel taş ustaları tarafından elle inşa edilen değirmen, bir nesili aşkın kapalı durmaktadır. Ama Antonio Rey Sole, eski bir organik arıcı, tutkulu bir zeytinyağı meraklısı olduğu ve bu zeytinyağıdeğirmenini yeniden canlandırmak tekrardan bu değirmeni çalıştırmak için görevini yaptı ve bunu yaparken günümüze kadar gelen kayıp otantik gıda sanatını araştırdı ve Küresel birzeytinyağı fenomeni oldu. Şimdi James Stewart ile Kuzey Amerika yolundayız.

Değirmen, hikayenin sadece bir parçasıdır: Bu ​​aynı zamanda zeytin ağaçları hakkında bir hikayedir. Bu ağaçların yaşları  300 yaşından başlayarak, bin yıl kadar uzanır. Onlar 1776 yılında ki Bağımsızlık Bildirgesi öncesinden bu yana zeytinyağı üreten ağaçlardır.

Eğer zeytin ağaçları hakkında bir şey biliyorsanız, aynı zamanda eski olduklarını, daha olgun ve güçlü zeytin ağacı olduklarını biliyorsunuz demektir. Eski ağaçlar zengin lezzet anlamına gelir ... ve sağlık arttırıcı fenolik bileşikler içerirler.

Restore edilmiş taş değirmen ile işlenmiş bu eski dünyanın ağaçları, tükenen zeytinyağıgenetiğini önce, kurşun ve arsenik kullanarak daha sonra da , glifosat ot katilleri denilen ilaçları kullanarak organikliğini yitirmiş ve gerçekliliğini kaybetmiştir.

James Stewart şimdi Oliflix için özel Kuzey Amerika distribütörü

James Stewart gerçek bir gıda savunucusudur. Organik zeytinyağı üretimini için ilaç yapımını engellemiş, bu doğa harikası 1000 yıllık zeytin ağaçlarını korumak ve doğal zeytinyağı üretimini devam ettirip herkesin sağlıklı doğa mucizesi zeytinyağını yemelerini sağlamak için Oliflix Kuzey Amerika distribütörü olmuştur. Ve kendine asıl amaç olarak satış yapmak değil, aslındazeytinyağının doğallığını ve mucizevi bir bitkisel ilaç niteliği taşıdığını anlatmak, insanları bilinçlendirmek için kendine bunu bir görev bilmiştir.

Hakan YILDIRIM

Yorum Yaz

Güvenlik Anahtarı