Sızma Zeytinyağı ve Alzheimer Hastalığı

Yazar: hakanyıldırım Kategori: Zeytin Hakkında Yazılış Tarihi: 2013-03-09 Görüntüleme: 1409 Yorum: 0

Sızma zeytinyağı Alzheimer hastalığı önlemek için anormal beyin arapsaçı oluşumunu engeller:

Sızma zeytinyağı Alzheimer hastalığı önlemek için anormal beyin arapsaçı oluşumunu engeller:

Dünya çapında ki Alzheimer hastalığından muzdarip insan sayısı 2050 yılında, 30 milyon civarında olması bekleniyor. Bu son derece nadir görülen bir hastalık olup böyle bir salgın artış beklenmesi nedendir? Ve son 50 yılda neler değişti, şimdi 40 yaşın altındaki genç bireylerde teşhis edilmeye başlandı. Bunun engellemesi veya en aza indirilmesi için katı yağlar veya ayçiçek yağlar yerine sızma zeytinyağı kullanılmalıdır.

Sızma zeytinyağı ve sağlıklı Akdeniz diyeti yapılmalıdır. Araştırmalarda kalp-damar ve beyin sağlığı ile ilişkili olduğu ve bu besin zincirini yaparak bunun engellenmesi öngörülmüştür. Louisiana Üniversitesi'nden araştırmacı bir ekip , Eczacılık Fakültesi ACS Kimyasal Nörobilim evoo tüketimi Alzheimer hastalığı (AH ) riskini azaltmaya yardımcı olan besin zincirinin en başında zeytin ve sızma zeytinyağını göstermiştir.

Beyinde amiloid birikimini azaltmaya yönelik bir araştırmada, Dr. Amal Kaddoumi fare modelini kullanarak, iki fareyi farklı besin zinciri uygulanmış olup zeytinyağlı ve akdeniz besin zinciri kullanılan farede amiloid birikim azalmış olup hastalığın önüne geçilebildiği öngörülmüş olup bilim kitaplarında ki yerini almıştır.

Hakan YILDIRIM

Etiket Bulutu: sızma zeytinyağı

Yorum Yaz

Güvenlik Anahtarı